Türkiye-Birleşik Krallık STA Gümrükler ve Ticaretin Kolaylaştırılması Faslı Hk.
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından iletilen yazıda; Türkiye-Birleşik Krallık (BK) Serbest Ticaret Anlaşması (STA) güncelleme müzakereleri kapsamında "Gümrükler ve Ticaretin Kolaylaştırılması (GTK)" faslına ilişkin gerekli ekleme ve güncellemelerin yapılması amacıyla BK tarafı ile resmi görüşmelerde bulunulduğu belirtilmiştir.
Yazıda devamla, bu süreçte özel sektörün ihtiyaç ve önerilerinin gündeme getirilmesi ve metin yazımı
aşamasında dikkate alınabilmesini teminen, BK ile mevcut STA'mız kapsamındaki Gümrükler ve Ticaretin Kolaylaştırılması faslına yönelik olası iyileştirme ihtiyaçları ile gümrük süreçlerinde karşılaşılan sorunlara dair görüş talep edilmektedir.
Bu itibarla, mezkur konulara yönelik sorun, öneri ve değerlendirmelerinizin Ticaret Bakanlığına gönderilmek üzere Odamıza (oguz.cagil@koto.org.tr) 7 Mart 2025 tarihine kadar iletilmesini rica ederiz.
DIĞER DUYURULAR
-
İHRACAT UZMANLIĞI EĞİTİM PROGRAMI KAYITLARI BAŞLADI
-
Uluslararası Otelcilik ve Restoran Hizmetleri Eğitimi
-
AB Menşe Kurallarına İlişkin Kamuoyu İstişare Süreci Başlatıldı
-
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı” Daveti
-
Azerbaycan’a Girişlerde Yabancı Sivil Plakalı Araçların Zorunlu Sigortası – Yeni Online Platform
-
Azerbaycan Yatırım Fırsatları Toplantısı
-
Irak Kalkınma Yolu Projesi /Sosyal Medya Adresleri hk.
-
TOBB Nefes Kredisi Yeniden Başladı
-
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından piyasa gözetimi ve denetimi
-
Tehlikeli Madde Taşımacılığında Kullanılacak Tanklar ve Tank Servis Ekipmanları Hakkında Yönerge

