KARS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI
22 Mayıs 2024, 16:55
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Kars’ın coğrafi işaret tescilli ürünlerini Ankara’da tanıttı. KARTSO tarafından tescil ettirilen 6 ürünün sergilendiği stant çeşitli illerden gelen TOBB delegeleri ile Ankaralıların yoğun ilgisini gördü.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Genel Kurulu dolayısıyla Ankara TOBB İkiz Kulelerde yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantlar açıldı.
Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda oda ve borsanın stant açarak kendi şehirlerinin yöresel zenginliklerini tanıttığı fuarda, Gazi Kars’ın coğrafi işaret tescilli ürünlerinin sergilendiği KARS TSO standı ziyaretçilerin beğenisini topladı.
KARSTSO tarafından Kars adına coğrafi işaret tescili alınan 6 ürünün tanıtıldığı stant, fuarın ilk günü çok sayıda oda ve borsa başkanı ile TOBB delegeleri tarafından ziyaret edildi.
Fuar kapsamında Kars Eski Kaşar Peyniri, Kars Taze Kaşar Peyniri, Kars Kazı, Kars Kavılca Bulguru, Kars Ketesi, Kars Gravyer Peyniri ve Kars Balı tanıtıldı. Özellikle Kars Kazı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
“Kars, coğrafi işaretli ürünlerde Son Yıllarda Revaçta”
Kars’ın coğrafi işaretli ürünlerinin son yıllarda ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü kaydeden Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, yaptığı açıklamada Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 6 ürünün tescillendiğini aynı zamanda 10 ürün için de gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.
Kars’ın geleneksel ürünlerini yaşatmak, geleceğe taşımak ve katma değer sağlamak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde coğrafi işaret tescil çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Bozan, KATSO’nun Kars adına 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi aldığını 10 ürün için de başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.
Kars’ın tescilli ürünlerinin büyük çoğunluğunu tarımsal ve hayvansal ürünler veya kaynağını tarım ve hayvancılıktan alan ürünlerden oluştuğunu belirten Bozan, “Kars köklü bir geçmişe ve kültürel anlamda zengin bir mirasa ev sahipliği yapmakta. Gerek yeme-içme gerekse el sanatları açısından bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin ortak izlerini üzerinde taşımakta. Günümüzde halen yaşatılan bu değerlerimizin önemli bir ayağını ise coğrafi işaretli ürünlerimiz oluşturmakta. Bu nedenle şehrimizin yöresel ürünlerinin aslına uygun bir şekilde üretilerek, geleceğe taşınmasına Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.
DIĞER HABERLER
-
BÖLGE ODA BAŞKANLARINDAN KADİR BOZAN'A ZİYARET
-
KADİR BOZAN’DAN AZERBAYCAN PROGRAMI SONRASI İŞ DÜNYASINA VE PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR MESAJI
-
KARSTSO ÜYELERİ KARABAĞ BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
-
KARSTSO DAN KOBİA'YA ZİYARET
-
Kars Heyeti, Nahçıvan’da Düzenlenen 2. Türkiye–Azerbaycan Bölgesel İktisadi Forumuna Güçlü Katılım Sağladı
-
Yönetim Kurulu Başkanımız Kadir BOZAN, MÜSİAD tarafından düzenlenen “İhracat Odaklı Katma Değerli Endüstriyel Üretim Zirvesi” programına konuşmacı olarak katıldı.
-
KARS’A TOBB’DAN BÜYÜK EĞİTİM YATIRIMI: 24 DERSLİKLİ TOBB OKULU SONA YAKLAŞIYOR
-
ANADOLU BULUŞMALARI’NDA KARS VE ARDAHAN’IN EKONOMİK GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI
-
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNDE YENİ BİR DÖNÜM NOKTASI: “SERHAT’TA İZ BIRAKANLAR İŞ ZİRVESİ” KARS’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
KARS’TA BİR İLK: SERHAT İLLERİ BÖLGESEL EKONOMİK FORUMU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

